zaterdag 9 juni 2012

De eerste 10 dagen in het ziekenhuis

De eerste dagen waren de moeilijkste (tot nu toe). Niet alleen omdat je de schrik van je leven krijgt maar ook omdat Rune in het begin veel pijn had en niet zonder pijnstilling kon. Maar vanaf zaterdagmiddag verbeterde dat. 
En toen begon de drukte! Bovenop twee ruggenprikken (beenmergpunctie + ruggenmergpunctie + inspuiting chemo in ruggenmerg)  hebben ze Rune helemaal binnenstebuiten gekeerd. Op die manier hebben de dokters een nul-meeting of een beginsituatie. Naderhand kan bekeken worden of er eventueel schadelijke gevolgen zijn door de chemo. En zo vlogen we dus door de gangen van het ziekenhuis. Van een hoor-en zichttest naar de tandarts, van de echo van zijn hart en longen naar de scan van z'n hersenen enz.... Wat een gedoe! Ik begon er spontaan overal mijn handtas van te vergeten. En dat is nu iets wat mij vroeger nooit overkwam.
:)
Maar uiteindelijk heeft Rune dat supergoed doorstaan! 
Donderdagavond 7 juli kreeg hij zijn eerste baxters met chemo. We hadden ons verwacht aan misselijkheid en andere toestanden. Maar niks daar van. Hij voelt zich zelfs beter dan ooit!
Joehoe!! Een I-pad gekregen van mijn meter!

Eerste chemo in baxter. Fluo-oranje. Yummie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten