woensdag 29 augustus 2012

Nog twee dagen te gaan

Rune is vandaag de derde dag in het ziekenhuis. Deze kuur is toch wel zwaarder dan we verwacht hadden. Hij voelt zich eigenlijk al drie dagen niet goed.  Vooral gisteren was het een moeilijke dag.  's Middags kreeg hij een ruggenmergpunctie. Hij werd daarvoor verdoofd met lachgas, maar was zo misselijk dat hij alles heeft overgegeven.  De punctie zelf verliep vlot. In de namiddag liep het even mis. Hij moest een infuus in de arm krijgen (stom, hij heeft een katheder met twee darmpjes, maar die kunnen bij deze producten niet gelijk gebruikt worden).  Maar zijn aders zijn niet meer zo sterk, dus de ader sprong en dat deed echt pijn. Direct daarna kreeg hij pijn op zijn borst, kon moeilijk ademen en moest hij overgeven. Onmiddelijk stonden er twee dokters in de kamer. Ze maakten een ECG van zijn hart en foto's van de longen. Allemaal met grote apparaten op de kamer zelf.  Ze hadden het vermoeden dat hij hartstoornissen had door teveel kalium in zijn bloed ( door de spoelingen) en een beginnende longontsteking. Zodus, ik had weer de schrik van mijn leven. Zeker nadat de dokter van het ECG zei dat er iets raars was aan het filmpje van zijn hart. Hij ging het nog eens bespreken met de cardioloog. Ik kan u verzekeren dat er met mijn hart ook iets raars aan de hand was toen! Een filmpje zou dat hebben bevestigd!
Gelukkig, na twee lange uren, bleken alle vermoedens vals alarm. Niks aan de hand! Behalve dan, dat ik weer een jaar minder lang leef.... Voor de rest was de nacht ok, maar kort.  Rune moest gisterenavond nog een bloedtransfusie krijgen en die heeft gelopen tot in de nacht. Vannacht moest hij door de spoeling voortdurend naar het toilet en de baxters gaven om het half uur alarm omdat er luchtbellen in zaten. Weinig geslapen dus. Maar donderdag mag hij naar huis en dan kan hij slaap inhalen.
En oh ja, gisteren was natuurlijk niet helemaal een slechte dag.  Zijn vrienden Arthur en Brian zijn langs geweest!  Het was lang geleden dat hij die gezien had en hij heeft van hun bezoekje genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten