donderdag 5 juli 2012

Van de hemel naar de hel en terug

Verhoogde koorts, verlaagde koorts, verwachte resultaten, onverwachte resultaten, vervelende complicaties,...een paar keer per dag worden we hier van de hemel naar de hel geschoten en terug. Vreselijk vermoeiend.

Ondertussen kennen we de reden voor de koorts die al een week aanhoudt. Er zit een schimmelinfectie op zijn longen (en waarschijnlijk op nog andere plaatsen). Daarom dat al die antibiotica niet hielp. Gisterenavond is er gestart met een schimmeldodend medicament. Het vervelende van een schimmel is dat die moeilijk te lokaliseren is en erg hardnekkig. Omdat ook niet duidelijk is wanneer de schimmel dood is zal Rune gedurende de hele chemobehandeling deze medicatie moeten krijgen.  Gelukkig zijn de dokters er snel bij en hopelijk heeft de schimmel nog niet te veel schade aangericht. Op zijn longen zijn alleszins al enkele letseltjes te zien.
Verder blijft hij antibiotica krijgen voor de staffilokokken (hoe schrijf je dat beest?) infectie op zijn ingeplante katheder.

Maar er is ook goed en beter nieuws!

Het goede nieuws: Zijn witte bloedcellen stijgen langzaam maar zeker. Vorige week stonden ze nog onder de 200 (een normaal mens heeft er rond de 5000) en nu staan ze al op 800. Als de schimmel zich vorige week had gemanifesteerd was dat een veel groter probleem geweest . De laatste chemo en de beenmergpunctie worden wel uitgesteld. Die worden verplaatst naar het begin van de volgende kuur.
Het betere nieuws: Jens en nonkel Bart hebben hun haar afgedaan! Uit solidariteit met Rune, die we vandaag normaal gezien ook gingen kortwieken. Maar die heeft (na het zien van de foto's van Jens en nonkel Bart) anders beslist :)) Het zal er nog een paar dagen aan blijven!

                                                                            VOOR



TIJDENS



NA

Haha, die hebben we weer goed liggen. Rune houdt zijn haar nog efkes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten